Uncategorized

Alkusanat

kesäkuu 10, 2021

Kiitos, että olet täällä

Olen Vera, 25-vuotias markkinointiassistentti ja tällä hetkellä asumme Turussa mieheni ja kissojeni kanssa. Olemme molemmat toimineet jo useamman vuoden yrittäjänä ja on vaikea kuvitella muunlaista elämää. Itse valmistuin markkinointiassistentiksi 2017 ja perustin lähes heti oman toiminimen jolla aloin tekemään markkinointimateriaaleja jo odottaville asiakkaille. Sitä ennen olin jo opiskellut painoviestintää, joten ala oli aika tuttu. Vuonna 2020 suoritin vielä yrittäjän ammattitutkinnon. Intoo-koulutusta voin ehdottomasti lämmöllä suositella!

Minulla on oma hevonen, jonka kanssa vietän suuren osan vapaa-ajastani. Hevosharrastus on ollut suuri osa elämääni lapsesta saakka enkä voisi kuvitella elämää ilman hevosia. Viime vuosina olen kuitenkin havahtunut hevosmaailman epäkohtiin ja haluan kehittää etenkin omaa toimintaani tutkitun tiedon sekä (hevosen ja omien) tunteiden huomioonottamisen kautta. Murrosvaiheessa oleva hevosmaailma tarjoaa paljon opittavaa ja kyseenalaistettavaa – suosikkiasioitani siis! Uuden oppiminen on polttoaine joka pitää minut elossa.

Sisäinen maailmani on rikas ja elän ennen kaikkea pääni sisällä. Käytän aika paljon aikaa ajatteluun, suunnitteluun ja haaveiluun. Hyvä musiikki, ajatusten kirjoittaminen ylös ja kodin järjestäminen auttavat minua rentoutumaan. Liikun mahdollisuuksien mukaan myös luonnossa, ja etenkin meri-ilma tekee minulle hyvää. Pinterest on aarreaittani, siellä inspiroidun ja lataudun.

Tyylini on varsin minimalistinen, sillä mielestäni tyhjä tila on se missä taika tapahtuu. Minusta täydellisyys on sitä, ettei dokumentissa ole mitään liikaa. Selkeä ja visuaalinen erottuu joukosta kaiken hälinän ja häiriön keskellä. Suhtaudun työhöni intohimolla. Olen pikkutarkka perfektionisti, mutta yleensä itse suunnittelu ei vie minulta paljoa aikaa kun olen ottanut tarpeeksi aikaa visioimiseen ja inspiroitumiseen. Parhaimmillaan suunnittelu ei edes tunnu työltä sillä kun prosessin saa hiottua huippuunsa, se toimii kuin junan vessa. Silti alan hinnoittelulle on vankat perusteet, koska luova ala kuluttaa aivan eri sfääreissä kuin esimerkiksi fyysinen työ.

Burnoutin läpikäyneenä haluan kuitenkin pitää selkeät rajat työn ja vapaa-ajan välillä estääkseni uupumuksen uusiutumisen. Burnout pakotti pohtimaan omia prioriteetteja, ja kehittämään omaa työskentelyä siten, että se ei kuormita niin paljoa. Yksinyrittäjän on helppo ottaa itselleen lisää vastuita ja kuormittaa itseään yli rajojen. Kaikkea ei kuitenkaan kannata yrittää tehdä yksin, sillä aika on myös rajallinen resurssi. Jokaisella meillä on vain 24 tuntia vuorokaudessa, ja on täysin oma valinta kuinka ne tahtoo käyttää.

Koronapandemian iskiessä viime vuonna jouduin valitettavasti siirtymään kolmen vuoden päätoimisesta yrittäjyydestä päivätöihin muualle, mutta haave omasta yrityksestä ja paikkariippumattomasti työskentystä eivät kuolleet. Korona iski kovaa paitsi luovalle alalle ja pienyrityksiin, niin myös esimerkiksi ravintoloihin. Useat selvisivät lompakonnyörien kiristämisellä, kaikki eivät. Toivotaan, että pahin olisi jo ohi ja rokotukotusten myötä arki palautuisi normaaliin. Toivon pystyväni aika pian työllistämään itseni jälleen yrittäjänä, sillä niinsanotusta yrittäjän vapaudesta (ja vastuusta) luopuminen oli vaikea päätös. Työpäivien tilkkeeksi olin kuitenkin tehnyt vuokratöitä jo pidemmän aikaa, mutta ”ysistä viiteen” ei silti vaan ole minun juttu. Tarvitsen vapauden toteuttaa itseäni ja myöskin enemmän vastuuta kuin mitä palkollisena olo pystyy koskaan tarjoamaan.


Miksi blogi?

Pidin joskus nuorempana lifestyleblogia, kuten silloin 2010-luvun taitteessa monella oli tapana. Blogilla ei ollut kuin muutama kymmenen aktiivista lukijaa, mutta kommenttiboksi kävi kuumana ja keskustelimme asioista maan ja taivaan välillä. Sain blogin kautta myös ystäviä, jotka ovat säilyneet ihan tähän päivään saakka. Siihen aikaan oli tietysti jo sosiaalinen media ja monia erilaisia kanavia löytää ystäviä mutta blogissa oli se hyvä puoli, että yleensä blogia päätyi lukemaan samanlaisista asioista kiinnostuneet ihmiset. Eikä esimerkiksi Facebookissa vielä silloin ollut paljoa aktiivisia ryhmiä eri kiinnostuksen kohteille, joita nykyään löytyy laidasta laitaan aina poliittisesta suuntauksesta sisustustyyliin ja tapaan hoitaa hiuksia.

Nykyään blogimaailma alkaa kuitenkin olla vähän kasaan kuivunutta. Blogien suosio laskee jatkuvasti kuin lehmän häntä, ja vaaditaan erilaisia ideoita jotta voidaan erottua joukosta. Video tulee yhä enemmän trendiin erilaisissa muodoissa. Itse olen ahkera lukija ja luen paljon sisältöä niin kirjoista ja lehdistä, kuin netistäkin. Uskon, että kirjoitetulla kielellä on edelleen paikkansa maailmassa videoiden, podcastien, äänikirjojen ja TikTokin rinnalla. Saattaapa myös olla, että blogi täydentyy jossain kohtaa videosisällöllä, kuka tietää.

Blogissa kerron ajatuksiani ja kokemuksiani visuaalisuudesta, markkinoinnista, mediasta ja mielikuvista. Yrittäjyydestä, freelancingistä, työelämästä, alanvaihdoksesta. Kotona työskentelystä, taloudellisesta vapaudesta sekä kaikesta mitä mieleen tulee. Hieman ristiriidassa olen itseni kanssa siinä, että aionko blogata hevosista. Minulla olisi paljon sanottavaa ja pohdittavaa hevosista, hevosmaailman tämänhetkisistä ongelmista ja eettisestä hevosenkäsittelystä. Saa nähdä, saanko niitä kirjalliseen muotoon tai yhdistettyä jollain aasinsillalla tämän blogin aihepiiriin sopivaksi. Kahteen blogiin ei oikein tässä kohtaa riitä resurssit.

Disclaimer

Pyrin hyödyntämään ammattitaitoani hyvin pitkälle tekstejä kirjoittaessa, mutta kannattaa muistaa että ne ovat myös nimenomaan minun ajatuksiani ja mielipiteitäni, eivät faktoja tai absoluuttisia totuuksia. Haluaisin tietenkin pystyä perustelemaan kaiken väittämäni muullakin kuin intuitiolla ja mutuilulla, mutta se taitaa olla mahdotonta. Markkinoinnin saralla on useampia erilaisia koulukuntia ja kaikkea niiden väliltä, eikä ole yhtä ainoaa oikeaa tapaa markkinoida. On myös paljon erilaisia tavoitteita ja tapoja mitata onnistumista. Se mikä on toiselle epäonnistuminen, saattaa olla toiselle läpimurto. Eikä tosiaankaan kaikkea onnistumista edes pystytä mittaamaan numeroilla.

Herätän myös mielelläni keskustelua aiheesta asiakkaiden ja toisten ammattilaisten kanssa. Yhdessä pohtimalla voidaan löytää uusia näkökulmia ja toimintamalleja. Kanssani saa olla eri mieltä ja näkemyksiäni saa ja pitää haastaa. Yksinyrittäjältä puuttuu usein yhteisö ympäriltä, ja siksi tarvitsemme toinen toisiamme. Haluaisin pystyä tarjoamaan aitoa ja samaistuttavaa sisältöä, sillä yrittäjyys on muutakin kuin bossladyna olemista. Tervetuloa blogiin!

Ps. Omat nettisivuni ovat kuin suutarin lapsen kengät – koettakaa kestää! Tällä hetkellä otan uusia asiakasprojekteja vasta heinäkuun alusta alkaen, sillä vietän jonkinasteista lomaa ja tarvitsisi tosiaan nämä omat sivutkin ideoida sekä jo tilatut projektit hoitaa loppuun. Aurinkoista kesää kaikille!

No Comments

Leave a Reply